Herkes İçin Kodlama Projesi Başlıyor

Herkes İçin Kodlama Projesi Başlıyor

Eğitimde fırsat eşitliğinden yola çıkarak herkesin kodlama ve robotik öğrenmesi için geliştirdiğimiz projemiz yürürlüğe girmiştir.

Proje kapsamında 4 yaşından 18 yaşına kadar tüm öğrencilerin kodlama öğrenmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda kurs alma imkanı olan öğrencilerimiz Bafra Kodlama Merkezinde hafta içi ve hafta sonu kurslarına alınacaktır. Ayrıca küçük yaş grubu öğrencilerimizin kurs alması mümkün olmadığından okullarında KodlaBafra ekibi üyelerince ziyaret edilerek belli gün ve saatlerde kodlama eğitimi yapılacaktır.

Proje ekibi okul gezilerini öncelik olarak bilişim öğretmeni olmayan okullardan başlayacak, Özel eğitim merkezlerindeki öğrencilerin de kodlama eğitimi alması için okulların uygun gördüğü saatlerde kodlabafra ekibi ilgili okula gidip kodlama eğitimi verecektir.

Okul öncesi, ilkokul ve Özel eğitim merkezi öğretmenlerine istekli olması durumunda mahalli hizmet içi eğitim kapsamında kodlama ve bilgisayarsız kodlama eğitimi verilecektir.

Derslerinde kodlama eğitimi yapmak isteyen öğretmenlerimiz için web sitemizde Etkinlik Havuzu oluşturulup, çalışma kağıtları, etkinlik anlatımları ve Kodlama uygulama anlatımları paylaşılacaktır.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Bir cevap yazın