İsim Sıralama – Tanışma

İsim Sıralama – Tanışma

Etkinlik Süresi: 10dk

Katılımcı Sayısı: 5 – 30 kişi

Etkinlik Katılımcı sayısına bağlı olarak ister ip gibi düz sıralayabileceği gibi halka şeklinde de sıralanabilir. Etkinlikte ilk başta öğrenciler rastgele dizilirler. Öğrenci grubu içindeki ismi “A” harfi ile başlayan öğrenci elini kaldırır ve sıralama bu öğrencinin başlangıç noktası kabul edilerek yapılır. Birden fazla “A” harfi ile başlayan öğrenci varsa isminin ikinci harfine göre ilk öğrenci belirlenir. Her öğrenci sağındaki yada solundaki ismini sorarken isminin baş harfine göre kişinin önüne veya arkasına sıralanır. 

Etkinlikte öğrencilerin her seferinde sadece bir kişi ile isim sorarak yer değiştirmesini isteyiniz. Kişiler sadece sağındaki veya solundaki ile yer değiştirebilirler. Birden fazla kişiyi atlayarak yer değiştiremezler. Başlangıç kişisinin arkasına doğru öğrencilerin alfabetik isim sırasına girmeleri beklenir.Sıralama bittikten sonra öğretmen “A” harfinden başlayarak sıralanan öğrencilerinin isimlerini söylemesini ister.Sıralama doğru ise etkinlik sonlanır. Yanlışsa etkinlik için ek süre verilerek yeniden sıralanmaları istenir. Etkinlik öğrenci isimlerini yanı sıra yaka kartlarına kelime yada sayı yazılarak da sıralanabilir. Özellikle küçük yaş gruplarında öğrenciler harf sırası yerine sayı sırasına geçebilir. Bu etkinlik tanışma ve iletişim becerisi kazandırmak için uygulanabilir.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Bir cevap yazın