Top Atma – Tanışma

Top Atma – Tanışma

Etkinlik Süresi: 15dk

Katılımcı Sayısı: 15 – 30 kişi

Katılımcıların halka şeklinde yan yana dizilmeleri istenir. Öğretmen plastik top ya da kâğıt top yardımıyla etkinliği öğrencilere yaptırır. Etkinlik iki aşamadan oluşur.Birinci aşamada halka içindeki herkesin kendini tanıtması için top rastgele kişilere atılarak topu alan kişinin kendini anlatması istenir. Kendini tanıtan öğrenci adını soy adını söyler ve topu ismini öğrenmek istediği halka içindeki başka arkadaşına atar. Halkadaki herkes kendini anlattıktan sonra etkinliğin ikinci aşamasına geçilir.

İkinci aşama top bir öğrencinin ismini bildiği kişiye sesli olarak adını söylemesi ve top atması ile başlar ismi söylenen kişi kendine gelen topu tutar. Eğer isim yanlış söylenmiş yâda yanlış kişiye atılmış ise top tutulmaz. Bu noktada eleme yapılabilir. Topu alan kişi halka içinde başka kişiye topu atarken ismini söyler. Doğru isim ve doğru kişi ise topu yakalar ve etkinlik halka içindeki herkesin topu yakalaması ile sonlanır.

Öğrenci ismi yerine bilgisayar terimi kullanabilir. ( Ahmet -> Anakart gibi)

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Bir cevap yazın