Tospaa – Bilgisayarsız Kodlama Oyunu

Tospaa – Bilgisayarsız Kodlama Oyunu

Tospaa ile kodlama oyunu oynayabilmek için web sitesinde yer alan oyun alanını (A3 boyutunda) ve oyun kartlarını (A4 boyutunda) renkli yazıcıdan çıktı almak yeterlidir. Hareket kartlarını ihtiyacınız kadar çoğaltıp kesebilirsiniz.

Tospaa ile kodlama eğitimi öğrenciye çözmesi gereken senaryolar sunmaya dayanır. Bu senaryoların özgürce oluşturulabilmesi için oyun alanı mümkün olduğunca ek grafiklerle kısıtlanmamıştır. 

Senaryolarınızı kendiniz oluşturabilir ya da tospaa.org ‘daki senaryolar bölümünden seçebilirsiniz. tospaa özellikle bilgisayar labı bulunmayan okullar için tasarlanmıştır. Fakat sınıfınızda akıllı tahta varsa seçtiğiniz senaryoyu sınıfa yansıtabilirsiniz. Dilerseniz kendi senaryonuzu senaryo tasarımcısı ile oluşturup bu alana kaydedebilirsiniz. Daha sonra öğrenciler dağıtmış olduğunuz kartlarla çözümlerini oluştururlar. En az sayıda yön kartını kullanan oyunu kazanmış sayılır.

Tospaa ile ilgili kullanma talimatlarını içeren klavuzu, Oyun alanını ve oyun kartlarını sitemizde “Etkinlik Dosyalarını İndirmek için Tıklayınız.” bölümünden indirip çıktı alıp kullanabilirsiniz.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Bir cevap yazın