Kare Üçgen Çizelim

Kare Üçgen Çizelim

Scratch Programında Kalem dizi bloklarını kullanarak çizim işlemleri yapılabilir. Biz bu etkinliğimizde basit olarak bir kare ve üçgen çizeceğiz. Etkinliğimizin amacı hem kodlama eğitimi hemde matematik dersindeki şekillerin iç ve dış açılarını tekrar etmiş olacağız.

Kodlarımızı doğru olarak yazdığımızda ekrana yandaki resimdeki gibi kare ve üçgen yan yana çizilecektir.



Bayrağa tıklanınca kalemin başlangıç noktasını belirledik. Ekranı temizlemek için temizle kullandık. Kalem kalınlığını ayarladık. Daha sonra Özel Taşlar yardımıyla Kare ve Üçgen çizecek fonksiyonları (işlev) ayrıca oluşturarak kod bloklarımızın uzamasını ve ayrıca istediğimiz zaman istediğimiz kadar çağırma özelliğine sahip oldu. İleride metin tabanlı kodlamaya geçtiğinizde fonksiyon yapısını anlamanız oldukça önemlidir.  Büyük bir programı ancak fonksiyon tanımlayarak okunaklı ve kolay okunabilir hale getiriyoruz.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.