Müzik Aleti Yapalım

Müzik Aleti Yapalım

Scratch programı ile blok kodlama yöntemi ile istediğimiz bir müzik aletini bilgisayar ortamında yapabiliriz. Bunun için Scratch programında ses dizisindeki kod bloklarını kullanabiliriz. İstersek programda müzik aletimizi değiştirebiliriz. (Gitar, Piyano, Viyolonsel,  Flüt gibi)

Önce sahnemize kuklalardan ister kendi çizdiğimiz, istersek de hazır kuklalardan birini ekleyelim.



Şimdide seçtiğimiz müzik aletine aşağıdaki kodları ekleyelim. Bayrak tıklanınca kodu altına hangi müzik aletinin sesinde çalmasını istiyorsak onu seçelim. Biz örnekte bunu piyano olarak ayarladık. Klavye üzerinden birbirine yakın tuşlar olan a, s, d, f, g, h, j tuşlarını kullanmayı tercih ettik. Klavye üzerindeki tuşlara sırasıyla notaları ayarladık. Görüntünün biraz daha hoş olması için kılık değiştirme kullandık. Notalarını bildiğimiz bir şarkıyı ilgili tuşlara basarak çalmaya çalışalım.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.