Scratch Online ‘a Üye ol

Scratch Online ‘a Üye ol

Scratch programı ile öğrenciler blok tabanlı kodlama ile hayallerindeki oyunları, animasyonları yada uygulamaları kolayca yapabilirler. Scratch uygulamasını çevrim dışı kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda çevrim içi olarak da kullanabilirsiniz. Çevrim içi kullanmak için öncelikle scratch ın internet sitesine üye olmanız gerekmektedir.

İnternet sitesinde sağ üst köşeden “Scratch’a Katıl” bağlantısına mouse ile tıklayalım.

Açılan ekrandan benzersiz daha önce kullanılmamış bir kullanıcı adı belirleyip yazıyoruz. Daha sonra güvenilir ve akılda kalıcı bir şifre belirleyip şifre alanına yazıyoruz. Sağlaması için bir kere daha yazıyoruz.

Doğum tarihinizi, Cinsiyetinizi ve yaşadığınız ülkeyi seçiniz.

E Posta adresi doğrulaması istenen ekranda varsa kendi e postanızı yoksa velinizin mail adresini yazabilirsiniz. Burası önemlidir. Çünkü yaşınız küçük ise doğrulama için maile link gelecektir. Şifre unutursanız da mail adresi yardımıyla hesabınıza yeni şifre belirleyebilirsiniz.

Bu ekrana geldiyseniz hesabınız başarıyla oluşturulmuş demektir. Tebrikler. İyi Çalışmalar.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.