Kordinat Sisteminde Gezelim

Kordinat Sisteminde Gezelim

Bu etkinliğimizde yıldız kuklamız ile öğrencilere hem matematikteki Kordinat sistemini kavratıyoruz hem de scratch süzülme kodu ile yıldızın gideceği noktaya yavaşca gözlemleyerek gitmesini sağlıyoruz. Scartch Hareket menüsü kullanarak kordinat düzlemindeki  yıldız farklı korinatlara gider ve en sonunda başlangıca geri döner.

Etkinliğimizde sahne dekorunu Kordinat Sistemi seçiyoruz. Yıldız kuklasını sahnenin ve Kordinat sisteminin tam ortası olan 0,0 noktasına getiriyoruz. Sonrasında öğrencilere Kordinat Sisteminin iki sayı doğrusundan oluştuğunu söyleyerek X ve Y doğrularını anlatıyoruz. Öğrencilere yıldız kuklasının sırasıyla 1,2,3 ve 4 üncü bölgelere gitmesini sağlayacak rakamları sorarak onlardan gelen sayılarla süzülme kodu ile yıldız kuklamızın ilgili yerlere gitmesini sağlıyoruz.

Sahne düzeni
Yıldız Kuklası Kodları

İleride Algılama menüsünü anlattığımızda bu etkinlikte kuklanın farklı norktalardaki meyveleri yemesini sağlayacak bir oyun yaparak Kordinat sistemini ve sahne düzenin kullanımını pekistireceğiz.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.