Basketbol Topu Animasyonu

Basketbol Topu Animasyonu

Scartch Hareket menüsü kullanarak sahnemizde bulunan potaya basketbol topu atılmaktadır. Koordinat girerek basketbol topumuzu potaya doğru yol alarak basket atılmaya çalışılır. Koordinatları el ile yazmaktansa önce topu ilgili yere sürükleyip daha sonra kodu alırsak topun o konumdaki koordinatları otomatik olarak yazılı gelecektir.

Sahnemiz aşağıdaki gibi oluşturularak top başlangıç noktasına sürüklenir. Daha sonra sürükle bırak yöntemi ile kodlar oluşturulur.

Basketbol Top Animasyonu Sahne Düzeni

İlk olarak topun başlangıç noktasını belirlemek için “x:199, y:-95 noktasına git” kodu kullanılır. Başlangıç noktasını belirlemek için önce top ilgili yere sahne üzerinden sürüklenirse ve sonra hareket kodu alınırsa koordinat değerleri otomatik olarak yazılı gelir. Bu kod oyun her başladığında topu başlangıç noktasına koymak için gereklidir. Aşağıdaki süzülme kodları içinse topun nereye gideceği belirler. Önce sahne üzerinden sürüklenir. Sonra kod olarak eklenir. Böylelikle gerekli koordinatlar otomatik koda yazılı olarak gelir.

Basketbol Topu Kodları

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.