Parlaklık Değeri Artan Led

Parlaklık Değeri Artan Led

Bu etkinlikte mBlock ile LED parlaklığını belirli saniye aralıklarına göre yükselten bir uygulama yapacağız. Etkinliğimizde öğrencilere aynı zaman PWN pinlerinin kullanımını kavratan güzel bir uygulama yapacağız.

Devre kurulumunu aşağıdaki devre şemasına göre kuralım.

Not: Arduino üzerinde 0,1,2,3…12,13 olarak adlandırılan dijital pinler bulunur. Arduino üzerinde bulunan dijital pinlerden bazılarının yanında tilda işareti (~) bulunur. Bu tilda işareti olan dijital pinler diğer pinler gibi kapalı, açık olarak kullanılabileceği gibi aynı zamanda PWN özellikli olarak da kullanılabilir. Dijital pinler sadece 0 ve 1 değeri alabilirken, PWN pinler 0’dan 255’e kadar değer alabilirler. PWN pinlerin daha fazla değer aralığına sahip olmaları bizim için voltaj kontrolü sağlar. Dijital pinlerde 0 ile ledi kapatıp 1 ile ledi açabiliyorken, PWN pinlerde 0 ile kapatıp, 100 ile az parlak, 255 ile en parlak şekilde ledi yakabiliriz. Uygulamayı yaptığınızda ne demek istediğimizi daha iyi anlayabileceksiniz.

Devre Şeması
Panda Kuklasının Kodları

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.