Robotun Rotası

Robotun Rotası

Tahtaya Robotun Rotası Görselini yansıtarak aşağıdaki açıklamayı yapın ve birlikte akış şemasını oluşturun.
Akış şemalarını algoritmamızın adımlarını tanımlamak için kullandık. Şimdi de bir aracı / nesneyi istediğimiz yere göndermek için nasıl bir akış şemaları hazırlayabileceğimizi bakalım. Bu aslında bilgisayarda karşılaştığımız pek çok oyun ve animasyonun da temelini oluşturuyor. Şimdi şekilde yer alan aracın A noktasına ulaşması için akış şemasını oluşturalım.

Öğrencilerden bu akış şemasına benzer şekilde bu aracın B noktasına, ulaşması için akış şeması oluşturmalarını isteyin. ( Başla- ilerle- ilerle- sağa

dön- ilerle- ilerle- bitir veya başla- ilerle- sağa dön- ilerle- ilerle- sola dön- ilerle- bitir şeklinde iki farklı akış şeması oluşturabilirler.)

Daha sonra öğrencilere aşağıdaki yönergeyi vererek yeni bir akış şeması oluşturmalarını isteyin. D ve C noktası için ise durumu biraz değiştirelim.
Robotumuzun C veya D noktalarından birine gidecek kadar pili kaldığını düşünelim ve bu duruma uygun bir akış şeması oluşturalım.

A Noktasına göre Oluşturulmuş Algoritma

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.