Bilgi Yarışması

Bilgi Yarışması

Bu etkinliğimizde scratch programıyla bilgi yarışması oyunu yapacağız. Bunun için sahnede bize soru soran bir kuklamız olacak. Sırayla bize sorular soracak ve doğru bildiğimiz her soruya 10 puan verecek. Yanlış cevaplar içinde doğru cevap geri bildirimi verecektir.

Sahne Düzeni

Kuklamızın kodları aşağıdadır.

Kukla Kodları

Veri dizininden “Puan” adında bir değişken oluşturduk ve “Puan 0 olsun” kodunu bayraktan sonraki ilk kod olarak ekledik. Oyun başladığında Puan değişkeni “0” sıfır olarak başlayacak.

Oyunun giriş kısmında oyun ile ilgili bildirimlerde bulunmak için “Merhaba de” kod bloklarını kullandık.

Algılama dizininden ” What is your name? diye sor bekle” kodunu kullanarak içine sorumuzu yazdık. Eğer değilse kod blokları ile “yanıt” değişkenini cevabımız ile eşleşmesini kontrol ettik doğru ise “10 Puan artır” kod blokunu kullandık ve doğru diye bildirim verdik. Yanlış  cevapta ise yanlış dedik, doğru cevabı kullanıcıya bildirdik.

Son olarak oyun bitiğinde işlemler menüsünden “hello ile word u birleştir” kodunu “merhaba de” kodunun içine attık. Sonrasında ilk kutucuğa oyun bitti yazdık, ikinci kutucuğa ise puan değişkenini ekledik. Böylece kuklamız oyun bittiğinde kaç puan alırsa onu kullanıcıya bildirecek.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.