KidBots Algoritma Oyunu

KidBots Algoritma Oyunu

Öğrencilere uluslararası kodlama eğitimi vermeyi amaçlayan code.org internet sitesinde bir çok kodlama ilgili çevrim içi kodlama etkinliği bulunmaktadır. KidBots etkinliğimizde öğretmen rehberliğinde öğrenciler etkileşimli oyunlarla algoritmik düşünme becerisi geliştirilecektir. 

Oyun senaryosu oyun tahtası üzerinde farklı semboller kullanarak öğretmen tarafından özgün bir şekilde oluşturulur. Aşağıda bir bölümü gösterilen boş oyun tahtasına ister üzerine çizerek yada hazır resim kullanılarak oyun senaryosu oluşturulur.

Boş Oyun tahtası eşit 8×8 toplam 64 kareden oluşur.
Örnek Oyun senaryosu oluşturulmuş Oyun Tahtası

Oyunun senaryosu hazırlandıktan sonra ister Etkileşimli tahta üzerinden yansıtılır. İster her öğrenciye oyun tahtası kağıt çıktı olarak verilebilir. Oyun oynama aşamasında öğrencilere öğretmenin sunduğu problem durumuna göre öğrencilerin algoritma oluşturması istenir.

Örnek olarak; Kırmızı başlıklı kız babanesinin evine nasıl gider?

Algoritma Kartları

Öğrencilerden algoritma kartlarını problemin çözümüne göre sıralı olarak oluşturması istenir. Algoritma kartları istenirse oyun tahtasının yanına veya altına sıralanarak algoritma oluşturulabilir. Öğrencilerin yaş seviyesine göre oyun tahtası üzerine de algoritma kartları yerleştirilebilir.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.