Doğanın Renkleri

Doğanın Renkleri

Etkinliğimizde öğrencilerle görüntülerini renkli olarak paylaştığımız (İster yazıcıdan çıktı alarak, İster sınıf tahtasına yansıtarak) doğadaki hayvan veya bitkileri sorular yoluyla buldurmaya çalışacağız.

  • Doğanın Renkleri çalışma kağıdını her gruba 1 tane olacak şekilde dağıtın ya da tahtaya yansıtın.
  • Öğrencilere oyunun kurallarını ve oynanış şeklini anlatan bir açıklama yapın.
  • Oyun sonucunda öğrencilerin oyun sırasında yapmış oldukları hatalar varsa,
  • Sizce neden böyle bir hata yaptık?
  • Bu hatanın oluşmaması için ne gibi detaylara dikkat etmeliyiz?
Doğanın Renkleri Görseli

OYUN KURALLARI
Arkadaşlar şimdi sizinle yine keyifli bir oyun oynayacağız. Bu oyun için her gruba 1 tane üzerinde hayvan ve bitki görsellerinin olduğu bir çalışma kağıdı dağıttım. Bunun dışında her grubun boş bir kağıda ve bir kaleme ihtiyacı olacak. Oyun başladığında her gruptan bir öğrenci yanıma gelecek ve ona 1 numaralı soruyu göstereceğim. Öğrenci soruyu aklında tutacak ve grup arkadaşlarına giderek soruyu soracak. Soruya ikinci kez bakma gibi bir şansınız olmadığı için yanıma gelen arkadaşlarınız soruya dikkatle bakmalı ve akıllarında tutmalılar. Öğrenci gruba soruyu sorduktan sonra grup üyeleri en kısa sürede doğru cevaba karar verecek ve ellerindeki boş kağıda yanıtı yazacaklar. Daha sonra 2. soru için yanıma gruptan başka bir öğrenci gelecek ve sorular bitene kadar bu tekrarlanacak. Amacımız en kısa sürede tüm sorulara doğru yanıt vermek. Soruları aynı sürede bitiren gruplar varsa grupların sorulara verdiği yanıtlarına bakılacak. Daha fazla doğru yanıtı veren grup oyunun galibi olacak. Hazırsanız başlayabiliriz.

Örnek Sorular;

  1. Kırmızı renkli, üzerinde siyah benekleri olan ve uçabilen hangisidir?
  2. Turuncu tonlarda çizgileri olan, uçabilen, mavi kanatlı hangisidir?
  3. Yeşil renkli, hayvan olmayan ve birden fazla bölümden oluşan hangisidir?
  4. Mavi renkli, uçamayan hangisidir?
  5. Mavi kanatlara sahip olan hangisidir?

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.