Saklanmış Resimler

Saklanmış Resimler

Etkinliğimizde öğrencilerden kodlanarak gizlenmiş resimleri bulmalarını isteyeceğiz. Öğrenciler kodlamaları yorumlayıp ilgili kutucukları karaladıklarında gizlenmiş resmi ortaya çıkaracaklar. Eğlenceli olan bu etkinliğimizde öğretmenin rehberlik etmesi oldukça önemlidir.

Örnek Etkinlik 1

Etkinlik 1‘de öğrencilerden verilen kodları yorumlayarak yandaki kutucukları karalamaları istenir. İlk rakam her zaman boşluk olarak kabul edilir. İlk rakamda yazan sayı kadar kare boşluk olarak bırakılır. İkinci rakam kadar kare karalanır. işlem bu şekilde devam eder.

Örnek Etkinlik 2

Etkinlik 2‘de karalanmış kutuların kodları yanlarındaki kutucuklara yazılır. İlk rakam her zaman boşluk bırakılacak kare sayısını gösterir. Hiç boşluk yoksa “0” olarak yazılır. Diğer rakamlar sırasıyla boş kare sayısı, dolu kare sayısı olarak devam edilerek yazılır.

Etkinliğin diğer boş çalışma kağıtları ile öğrencilerle grup halinde oynanabilir. İlgili açıklamalar etkinlik kağıtlarının üzerinde yazmaktadır.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.