Sayı Sıralama

Sayı Sıralama

csunplugged.org internet sitesinden alınmıştır. Etkinlik farklı yaş düşük seviyeden zor seviyeye kadar oynanabilir. Etkinlikteki temel amaç öğrencilerin iki sayıyı karşılaştırıp büyük olanı bulması ve ilgili yere yazması şeklindedir. Etkinlik öğrenci gelişimi için oldukça faydalı ve eğlencelidir. Etkinliğin nasıl uygulanacağını aşağıda kısaca açıklıyorum.

Etkinlik için için öncelikle öğrenci gelişim düzeyi göz önünde bulundurularak, Sayı karşılaştırması yapabileceği çalışma kağıtları seçilmelidir. Çalışma kağıtları; tek haneli, iki haneli, üç haneli ve boş kutular şeklinde 4 çeşittir. Etkinlik ilk defa uygulanacaksa tek haneli rakamlardan oluşan çalışma kağıtları seçilebilir.

Örnek  Boş Çalışma Kağıdı

Ok işaretleri yardımıyla oynan oyunumuzda ok ile hangi kutucuğa gideceği gösterilen rakamlar kutucuğa yazılır ve karşılaştırma yapılır. Karşılaştırma sonunda hangi sayı daha büyükse kalın ok işareti olan kutucuğa yazılır. Karşılaştırma sonun küçük olan sayı ise ince ok işareti ile gösterilen kutucuğa yazılır. Bu işlem sayılar en üstteki halkalara gelene kadar devam eder.

Eğer öğrenciler tarafından sayılar doğru bir şekilde karşılaştırılıp yapılırsa en üstteki halkalarda sayıların sıralı olarak dizilmesi gerekir. Sayılar en üst halkalarda düzgün sıralanmadı ise işlem basamaklarının bir yerinde hata vardır.

Çözülmüş Etkinlik Kağıdı Örneği

Boş şablon çalışma kağıtlarına istediğiniz sayıları da yazarak etkilik olarak uygulayabilirsiniz. Sonuçta gene yukarıda sayılar sıralanmış şekilde çıkacaktır.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.