Dans Edelim

Dans Edelim

Scratch programıyla iki kişi karşılıklı konuşacak ve beraber dans edecekleri bir animasyon hazırlayacağız. Bunun için iki tane dans eden insan kuklası eklememiz gerekiyor. Tabiki sahneye istediğimiz arkaplanı ayarlayabiliriz. 

Sahnemizi ve kuklalarımız ekledik.
Kız Kuklasının kodları

Kız kuklasında ilk olarak yazdığımız kod kızın konuşma kılığına geçmesini sağlıyor. “1 saniye bekle” kodu ile erkek kuklasının konuşması bekleniyor. Daha sonra karşılıklı konuşma olması için kız konuşuyor ve erkek kuklasının konuşmasını bekliyor.

Erkek Kuklası

Erkek kuklasındaki ilk kod erkek kuklasının konuşma pozisyonunu almasını sağlıyor. Sonra kıza “Merhaba de” diyor 1 saniye boyunca demesini sağlıyoruz. O sırada kız kuklasında “1 Saniye Bekle” kodu ile kızın erkeğin konuşmasını bekletiyoruz. Sonra sırasıyla kuklalar konuşuyor.

Olaylar sekmesinden Haber Sal ile “DansEt” haberi salıyoruz. “DansEt haberi alınca erkek kuklamızı sürekli tekrarla bloğuyla sürekli kılık değiştirerek dans etmesini sağlıyoruz. Aralara “1 saniye bekle” ile dans etme hızını ayarlıyoruz. (Kılık değiştirme Süresi)

Kız Kuklası Haber Salma Kodları

DansEt haberi gelince kız kuklasında haberin alınmasını ve dans etmesini sağlıyoruz.

Ses Ekliyoruz.
Sahne Kodları

DansEt Haberi gelince sahenede sürekli olarak sesin bitene kadar çalmasını sağlıyoruz.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.