Girilen Sayı Tek mi? Çift mi?

Girilen Sayı Tek mi? Çift mi?

Bu uygulamamızda kullanıcıdan “boşluk” tuşuna her bastığında rastgele aklından bir sayı girmesini isteyeceğiz ve girilen sayının tek mi?, çift mi? olduğunu kullanıcıya bildireceğiz. Kullanıcının girdiği sayıları tek ve çift olma durumlarına göre oluşturduğumuz tek ve çift listelerine yazdıracağız. Şimdi uygulamamızı yapmaya başlayalım.

 Oyun Sahnesi – Oyun esnasında alınmıştır. normalde listeler boş durumdadır.

Veri menüsünden ilk olarak kullanıcının girdiği sayıları tek ve çift olma durumlarına göre sayıları “tek sayılar” ve “çift sayılar” listelerine kaydedeceğiz. Bunun için Tek Sayılar ve Çift Sayılar isminde iki tane liste oluşturacağız. Şimdi listelerimizi veri menüsünden oluşturalım.

Kukla Kodları – Kedi Kuklası

Kuklaya yazdığımız kodların çalışması için olaylar menüsünden “boşluk tuşuna basınca” kodunu kullanıyoruz. Amacımız kullanıcı her boşluk tuşuna bastığında ona sayı girmesini sağlıyoruz. Algılama kod  bloklarından ” sor diye bekle” kodunu alıyoruz ve kullanıcıya sayı girmesi için kutucuk çıkmasını sağlıyoruz. Kullanıcının girdiği sayı değerini yanıt değişkeninden koşulumuz uygun olup olmadığına bakıyoruz. Eğer kullanıcının girdiği sayı “mod” kodu ile 2 ile bölümünden kalan “0” mı diye bakıyoruz. Kalan 0 ise çift sayılar listesine ekliyoruz. Kalan “0” değilse tek sayılar listesine ekliyoruz.

Kukla Kodları – Oyun esnasında “a” tuşuna bastığımızda listelerimizi içerisindeki sayıları siliyoruz.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.