Kodu Game Lab Kurulum

Kodu Game Lab Kurulum

Microsoft tarafından 2009 yılında hayata geçirilen 3D oyun geliştirme platformu olan Kodu game lab ile kolay bir şekilde üç boyutlu oyunlar yapabileceksiniz. Kodu Game Lab ilkokul öğrencileri ve ortaokul öğrencileri için oyun geliştirmeyi eğlenceli bir şekle dönüştürüyor.

Kod Game Lab kurulumunun nasıl yapılacağını işlem adımlarını takip ederek yapabilirsiniz. İlk olarak Kodu Game Lab kurmak için bilgisayarımızın özelliklerinin yeterli olup olmadığına bakalım.

Bilgisayarınızın Aşağıdaki özelliklerde olması lazım.

  • İşletim Sistemi: Windows 10, Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
  • DirectX 9.0c and Shader Model 2.0 yüklü olması lazım. Bilgisayarınızda zaten büyük ihtimalle yüklüdür.
  • .NET Framework 4.0 veya daha yüksek versiyonu yüklü olması lazım. Bilgisayarınızda zaten yüklü olabilir ama eski olabilir güncellemeniz yeterli olacaktır.

Bilgisayarınıza Kodu Game Lab indirin.

Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Kodu Game Lab in kendisi için oluşturulmuş olduğu internet sayfasına gidebilirsin. Burada aynı zamada kodu game lab ile alakalı güncel duyuruları takip edebilirsiniz.

İnternet sayfasına gittiğinizde sol üst köşeden Get Kodu diyerek microsoft indirme sayfasına gidip buradan güncel versiyonu yükleyebilirsiniz.

Açılan sayfadan Download butonuna tıklayınız. Burada English yazmasına takılmayınız. Kurulum dosyasında Türkçe dil desteği mevcuttur.

Açılan sayfadan resimde gösterildiği gibi sadece KoduSetup.exe seçimini yapıp Next demeniz yeterli olacaktır. indirme işlemi başlayacaktır.

İndirdiğiniz dosyaya çift tıkladığınızda kurulum ekranı gelecektir. Kurulum dili Türkçe olduğu için kolaylıkla kurabilirsiniz.

Masa üstüne gelen ikonlardan Yeşil olan ikona tıkladığınızda artık Kodu Game Lab ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sitemizde Kodu Game Lab ile alakalı uygulama örnekleri yakın zamanda yüklenecektir. Zaman kaybetmeden başlamak isterseniz hızlı bir başlangıç için aşağıdaki ders anlatım videolarını takip edebilirsiniz.

Videolar Microsoft Açık Akademiye aittir.

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.