Adım-Sayar

Adım-Sayar

Bu programda kendi adım sayar aracımızı yapacağız.  Burada adımları saymak için Micro:bit’in sallanması (OnShake) özelliğini kullanacağız. Kodlamanın sonucunda ayağımızı kaldırıp yere koyduğumuzda Micro:bit sallanacak ve adım sayısı bir artarak aynı zamanda led ekranda görünecek.

Simülasyona ulaşmak için tıklayınız.

İlk olarak attığımız adım sayılarını tutması için “adım” isminde bir değişken oluşturuyoruz. Bu değişkeni program başladığında sıfıra eşitliyoruz ki karışıklık olmasın , adımları üstüne saymasın.

Bu aşamadan sonra Micro:bit her sallandığında adım sayısının bir artması için aşağıdaki komutları yazıyoruz. Led ekranda artan sayılar bir süre sonra kayan yazı şeklinde görüneceği için hızlı adımları saymada problem çıkabilir. Bunun önüne geçmek için adım sayısı arttığında ekrandaki “animasyonu durdur “komutunu kullanacağız. Bu komuta Led menüsünden daha fazla diyerek ulaşabilirsiniz.

Program burada bitiyor ama bizler A ve B butonlarınıda baştan başlatma ve en son adım sayısını ekranda görme amaçlı kodladık. Kodların tamamı aşağıdaki gibidir. Bu kodları yazdıktan sonra Micro:bit’i öğrencilerinizin ayağına veya bileğine bantla yapıştırarak eğlenceli bir uygulamaya dönüştürebilirsiniz. Veya Micro:bit’in ivme özelliğini kullanarak x,y ve z düzleminde de hareket etmesini kullanarak adım sayarı daha hassas hale getirebilirsiniz.

Yazar hakkında

Emine ALTUN editor

Bafra Gül-Nusret Kural Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni