Dijital Termometre (Tinkercad – Sanal)

Dijital Termometre (Tinkercad – Sanal)

Tinkercad web sitesi üzerinden sanal olarak robotik kodlama uygulaması yaparak dijital termometre yapacağız. Bunun için bize gerekli olan sadece bilgisayar ve internet 🙂 Eğer okulunuzda ya da sizde fiziksel olarak kullanabileceğiniz arduino, lcd Ekran ve tmp modülü varsa bunu gerçekten aynı devre ve kodlarla yapabilirsiniz. kodlabafra.org internet sitemiz üzerinden mblock ya da arduino ide kodlarına ulaşabilirsiniz. Bizim bu uygulamamızda robotik olarak hiçbir malzemeye ihtiyacımız yok sanal olarak kullanacağız.

Başlayalım. Önce Tinkercad sitesine giriş yapın. Bu siteyi 3D tasarımlar içinde kullanabilirsiniz.

Devre tasarımı seçiyoruz ve aşağıdaki malzeme listesini sol taraftaki alana sürüklüyoruz.

Arduino ile termometre yapımı için Gerekli Malzemeler:

  • 1 Adet Arduino Uno
  • 1 Adet 16×2 LCD Ekran i2c Modüllü
  • 1 Adet Tmp36 Sıcaklık Sensörü
  • Breadboard
Devreyi yukarıdaki resimdeki gibi bağlantı kurduğunuzda kod yazmaya geçebilirsiniz. Kod olmadan yaptığımız devre çalışmaz. Kabloları resimdeki farklı renklerde kullanarak daha anlaşılır devre tasarımı olmasını sağlayınız. Sağ üst köşeden kod penceresini açın.

Yukarıdaki kodları yazdıktan sonra simülasyonu başlat diyerek aşağıdaki gibi çalışmasını gözlemleyiniz. Eğer yapamazsanız sayfanın altında yapılmış uygulama linki bulunmaktadır 🙂

Uygulama Yapılmış Hali: https://www.tinkercad.com/things/gN72P2899sn

Yazar hakkında

Orhan Gazi DEMİRCİ administrator

1984 Samsun doğumluyum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar öğretmenliği 2007 Mezunuyum. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Fatih Projesi eğitmenliği görevinde bulunmaktayım. KodlaBafra yürütücülüğü 2017 yılından beri yürütmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.