Aklımdaki Sayıyı Bul

Aklımdaki Sayıyı Bul

Scratch’de oldukça basit olan bu eğlenceli oyunumuz için herhangi sadece 1 kuklamız yeterli. Mantığı çok kolay  kuklamız kafasından rastgele 100’e kadar bir sayı tutacak biz de tahmin ederek onu bulmaya çalışacağız. Eğer tahminimiz tuttuğu sayıdan büyükse bize daha küçük tahmin et diyecek, tam tersi küçükse de bize daha büyük tahmin et diyerek bizi tuttuğu sayıya yönlendirecek. En sonunda sayıyı bildiğimizde ise bize Tebrikler bildin diye dönütte bulunacak.

Resim-1

Öncelikle herhangi bir kukla alabileceğimiz gibi Scratch’in mevcut sembolü kediyi de kullanabiliriz, aynı şekilde arka plana koyduğumuz dekor da tamamen size kalmış. Kuklamızı seçtikten sonra Olaylardan Bayrağa Tıklanıncayı alarak aşağıdaki Resim2’de yer alan kodları ekliyoruz.

Resim-2

Öncelikle Veri menüsüne gelip Bir Değişken Oluştur dememiz lazım, biz değişken adını Sayı olarak belirledik. Ardından Sayı 0 olsun komutunu alarak içine İşlemler’den “1 ile 100 arasında bir sayı tut” komutunu koyduk. Yeşil olan kod bloklarını İşlemler menüsünden kolayca bulabiliriz. Eğer 100 değil de 1000 yaparsak bu defa 1000’e kadar olan bir sayı tutacaktı daha uzun bir oyun oynamış olurduk, bunu da deneyebilirsiniz. Olana kadar tekrarla komutunu kullanacağımız için Oyunumuz biz sayıyı bulana kadar devam edecektir.

Yazar hakkında

Kadir Aslan author

1983 Samsun doğumluyum. İstanbul Kartal Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü ardından Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bitirdim. 2008 yılından itibaren Milli Eğitime bağlı devlet okullarında öğretmenlik yapmaktayım. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.